Wat te doen op de Veluwe?

Vakantie op de Veluwe

Ben je van plan om een weekendje weg te gaan? Wil je niet ver van huis, maar wil je wel voldoende kunnen zien en beleven? Dan is een weekendje Veluwe een goed idee! Huur een huisje op de Veluwe en geniet! De Veluwe staat bekend om de prachtige natuur en om de vele steden en dorpen die de Veluwe omringen. In deze blog geven we je enkele tips voor dingen om te doen terwijl je een bezoek brengt aan de Veluwe. Heb je zelf nog leuke suggesties na het lezen van deze blog? Laat dan gerust even een reactie achter onderaan deze blog! 

Breng een bezoek aan het Wildpark 

Op de Veluwe vind je kroondomein het Loo. Hier is wildpark Aardhuis gevestigd. Een jachtchalet dat vroeger gebruikt werd door de Koninklijke familie. Tegenwoordig dient Aardhuis als thuisbasis van het wildpark. Hier kun je een prachtige wandeling maken en tegelijkertijd wild spotten. 

Bezoek kasteel Doorwerth 

Heb je zin in een stukje historie? Breng dan een bezoek aan kasteel Doorwerth. Een historisch middeleeuws kasteel. In het verleden werd dit kasteel bewoond door verschillende adellijke families. Tegenwoordig wordt het kasteel niet meer bewoond. Wel kan het nog steeds bezocht worden. Het kasteel is geopend van dinsdag tot en met zaterdag. 

Watersporten op de Veluwe? Ook mogelijk! 

Ga je het liefst watersporten en vind je het fijn om daarna een hapje te kunnen eten? Dan raden we je aan om The Boathouse te bezoeken (Harderwijk). The Boathouse bevindt zich midden in de natuur! Echt een bezoek waard. 

Onze tip voor een fijn verblijf op de Veluwe: 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *