Waar op letten voor je vakantie

Nog even! Nog even en dan gaan jullie lekker met het hele gezin weer op vakantie naar Frankrijk. De sleurhut achter de auto en hop, gas erop! Toch is het niet zo simpel. Al weken van te voren ben jij bezig met lijstjes, inpakken en wassen. Wij hebben nog wat goede tips, zodat je met een zeker gevoel kan wegrijden.

Controleer je slaapplek

Klinkt best logisch toch? En dat is het ook. Met controleer je slaapplek bedoel ik de caravan. De caravan is waar jij de aankomende X dagen gaat vertoeven. Is alles aanwezig? Is de caravan voortent nog heel? Heb je verlichting bij je? Doet de koelkast het nog? Loop de caravan na op de belangrijkste onderdelen, maar controleer ook even alle accessoires. Je wilt namelijk niet dat je een stok van de tent bent vergeten. Heb jij nog een campingspullen nodig? Ga dan even langs bij de kampeershop.

Neem mee wat echt nodig is

Kaas in de koelkast meenemen? Alleen als het kaas is die je nergens anders kunt halen. Je wilt het liefst alles meenemen wat je thuis ook gebruikt, maar laat je eens verrassen door de omgeving waar je bent. Heb je kleine kinderen? Neem dan melkpoeder, potjes en eten/drinken mee waar de kleine aan gewend is. Dit is het meest belangrijk.

Verzekeringen

Een ongeluk zit in een klein hoekje, ook als je op vakantie gaat. Daarbij wil je geen gezeur als er iets niet goed geregeld is en een Franse je daarop moet aanspreken. Controleer even de gezondheidspassen, identiteitsbewijzen en verzekeringspapieren. Dan moet het helemaal goed komen. 

Tip: Neem iets contant geld mee. Je zult zien dat dit op sommige plekken nog nodig is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *