Waar naartoe in Australië?

Waar naartoe in Australië

Wil jij een rondreis maken naar Australië? Maar waar naartoe in Australië? Je komt voor de keuze te staan welke regio je in Australië wilt bezoeken. Australië is één van de grootste landen ter wereld. Het is onmogelijk om in 2 of 3 weken een rondreis langs alle regio’s in Australië te maken. Alleen al voor een rondreis langs de oostkust van Australië moet je zo’n 3 weken uittrekken om alles goed te zien. Hieronder kun je meer lezen over verschillende regio’s in Australië.

Waar naartoe in Australië

Oost Australië

De oostkust is verreweg de populairste regio voor een rondreis in Australië. De oostkust is het gebied tussen Sydney in het zuidoosten en Cairns in het noordoosten. Met een huurauto of camper kun je deze hele kust afreizen waarbij je een enorme diversiteit aan landschappen passeert. Zo kom je onder andere tegen: Sydney met de hoge wolkenkrabbers, de regenwouden van Lamington National Park en Daintree National Park, relaxte surfersdorpjes zoals Byron Bay en het onderwaterparadijs Great Barrier Reef waar je kunt duiken en snorkelen. Als kers op de taart heb je nog de Whitsunday Islands. Een bestemming waar je tot op heden alleen nog maar van het gedroomd!

West Australië

De westkust is een stuk rustiger en je vindt hier minder andere toeristen. De afstand tussen bezienswaardigheden is een groter in vergelijking met andere regio’s. Perth is eigenlijk de enige grote stad in het westen. Alhoewel de skyline van Perth prachtig is, kom je hier vooral vanwege de robuuste natuur. Om hier kennis mee te maken kun je naar vele natuurparken gaan. Een greep uit de natuurparken in het westen: Nambung National Park, Karijini National Park, Purnululu National Park en Kalbarri National Park. Tijdens een hike door deze natuurparken kom je unieke rotsformaties tegen!

Zuid Australië

Het zuiden van Australië kun je goed combineren met de oostkust als je 3 weken of meer de tijd hebt. Vanuit Sydney kun je westwaarts de kustlijn volgen met je auto of camper. Het hoogtepunt van de zuidkust is de kustroute ‘Great Ocean Road’. Vanaf deze kustweg heb je schitterende uitzichten over zee en kun je rotsformaties in zee bekijken zoals ‘The Twelve Apostles’. Zowel natuur als cultuur komt aan bod met een rondreis langs de zuidkust. Melbourne is de 2de stad van Australië en hét culturele hart van het land. Een paar dagen later sta je midden in de natuur van Grampians National Park waar je kangoeroes in het wild kunt spotten. 

Northern Territory

Northern Territory is een provincie die in het noorden en centraal-Australië ligt. Het is een extreem gebied met veel droogte, warme temperaturen en stoffige wegen. Op veel plekken ben je in ‘the middle of nowhere’. Het hart van Australië wordt ook weleens ‘The Outback’ genoemd en je kunt hier natuur bewonderen die je nergens anders tegenkomt. Ga bijvoorbeeld naar Ayers Rock (ook wel Uluru genoemd). Dit is de grootste monoliet ter wereld. Of ga naar The Olga’s, dit zijn uniek gevormde rotsformaties. De meeste reizigers combineren Northern Territory met de oost-, zuid of westkust middels een binnenlandse vlucht.

Advies van een Australië specialist

Weet jij nu precies welke regio je in Australië wilt bezoeken? Vind een reisbureau Australie die jou perfect kan helpen met het samenstellen van een rondreis. Weet nog niet precies waar je naartoe wilt? Vraag dan om uitgebreid advies van een Australie specialist!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *