Vakantietip in eigen land: de Friese Waddenzee

Vakantietip Waddengebied Friesland

Ga je dit jaar op vakantie in eigen land, richt dan eens je blik naar het Noorden. Het Friese waddengebied is een van de mooiste natuurgebieden van Nederland, met een rijk bodemleven, vele vogelsoorten en zelfs zeehonden. Vanaf de Friese kust maak je gemakkelijk de oversteek voor een dagje Ameland of Terschelling. Ontdek Friesland gastvrij vakantiegebied voor zowel gezinnen als stellen of groepen. Strand, natuur, cultuur… alles is er voor een relaxte of actieve vakantie. Boek vandaag nog een vakantiehuis Friesland!

Zeehonden spotten

Heb je wel eens een zeehond in het wild gezien? In het Friese waddengebied kan het. Vanuit je vakantiehuis aan de Waddenzee loop je zo het strand op. Met je blik op het water kan het maar zo zijn dat je ineens een zeehond spot. Een eindje van de kust dartelen ze vaak ongestoord in het water, of liggen ze uit te rusten op de rotsen. Waar je zeker weten zeehonden te zien krijgt, is de zeehondencreche in Pieterburen. Ideaal om op te nemen in het programma van je gezinsvakantie. 

Kinderen en natuur

Het waddengebied is sowieso een mooie plek om kinderen (figuurlijk) onder te dompelen in de natuur en haar verschijnselen. Zo is het fenomeen eb en vloed heel goed waar te nemen; wanneer het eb is, zakt het water in de Waddenzee tot onder de knieën. Vandaar ook, dat er tussen de Friese kust en Ameland regelmatig wadlooptochten worden gehouden. Dat laatste is aan te raden om zonder kinderen te doen, want het slib heeft nogal een aanzuigende werking. De meeste aanbieders hanteren dan ook een minimumleeftijd van 12 jaar om de overtocht te maken.

En, ben je overtuigd en ga je op vakantie in Friesland? Laat het ons weten in de comments! Bekijk ook: Vakantie Friese meren & vakantiehuis Friesland huren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *