Prachtige foto’s maken tijdens je vakantie? Ook jij kan dat!  

Jaloers op al die professionele en vooral mooie foto’s die je tegenwoordig voorbij ziet komen op Instagram en Facebook. Misschien heb je zelf wel eens overwogen om een speciale camera aan te schaffen maar ben je ook snel weer van dit idee afgestapt. Mooie foto’s maken tijdens je vakantie, dat is toch niet voor jou weggelegd. Of toch wel? Mooie foto’s maken die er professioneel uit zien lijkt in vele gevallen moeilijker dan het lijkt. Je moet alleen even weten hoe het moet. Wil jij ook graag mooiere foto’s maken? Dan hebben we hier enkele waardevolle tips!

Apparatuur

Veel (beginnende) fotografen denken dat apparatuur de sleutel is tot succes als het gaat om het maken van kwalitatief goede foto’s tijdens je vakantie. Uiteraard is je apparatuur belangrijk maar toch weegt het niet veel zwaarder mee dan andere factoren. Zowel met dure als minder dure apparatuur kun je prima foto’s maken. Het is meer hoe je het gebruik. Wat wel belangrijk is, is de lens van je camera. Je wilt een lens die scherp is en ook goed scherp kan stellen. Een spiegelreflexcamera is een mooi voorbeeld en wordt door de meeste fotografen gebruiken. Je kan hier vaak verschillende lenzen en objectieven op plaatsen zodat je de camera helemaal kan afstellen op jouw wensen en behoeften.

Vaardigheid

Naast de apparatuur is je vaardigheid ook een belangrijke factor voor mooie foto’s die je wilt maken tijdens je vakantie. Sommige mensen zijn gezegend met het zogenaamde natuurtalent maar de meeste van ons worden vaardig door iets te leren en het vaak te doen. Dat geldt ook voor fotograferen. Hoe vaker je foto’s maak, des te beter wordt je hierin. Goede foto’s maken is vooral veel oefenen. Beperk jezelf vooral niet tijdens het oefenen en schiet gewoon zoveel mogelijk plaatjes als je kan. Kijk ze daarna terug en kijk welke foto’s mooi zijn geworden. Deze kan je proberen te verbeteren door te spelen met hoogte, instellingen van je camera, verschillende lenzen en objectieven en de lichtinval. Vooral het licht kan een foto echt maken of kraken.

Bewerkprogramma

Hoe graag je het ook zou willen, je foto wordt helaas niet uit zichzelf Instagram-waardig. (Bijna) alle foto’s die je op de social media platformen ziet zijn bewerkt en dat is ook helemaal niet erg. Door een bewerkingsprogramma te gebruiken kan je de foto’s nog een beetje finetunen. Je kan wat spelen met de schaduwen, het licht en nog zoveel meer. Een kleine aanpassingen maakt soms al een wereld van verschil. Probeer het eens en kijk wat voor jouw foto’s werkt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *