Opvangmogelijkheden tijdens de vakantie voor je huisdier

Elk jaar is het weer een uitdaging: opvang zoeken voor je hond of kat. Misschien heb jij een vast adres, maar wat doe je als je dit niet hebt? Er zijn verschillende mogelijkheden als het gaat om opvang. Denk bijvoorbeeld aan een familielid, een pension of een asiel. Wij helpen je graag een eindje op weg.

Pension

Veel mensen brengen hun hond tijdens de vakantie onder in een pension. Dit kan, afhankelijk van je hond en het pension, een hele goede oplossing zijn. Meestal worden de honden in kennels opgevangen en is er een buitenruimte waar de honden gedurende een gedeelte van de dag buiten kunnen lopen. Een pension hoort een bewijs van vakbekwaamheid te hebben, controleer of ze deze inderdaad kunnen laten zien. Vergeet de volgende spullen niet mee te geven:

  • Eigen kleedje, dit is fijn voor de hond. De geur van het kleed is namelijk vertrouwd.
  • Honden kauwstaaf (via Aware Pet Products) en voer. Sommige pensions regelen zelf hun snoepjes en voer, overleg dit van tevoren.
  • Paspoort. Mocht er iets aan de hand zijn met je hond, heeft het pension zijn of haar paspoort.

Familie

Sommige mensen hebben de luxe dat familie of vrienden willen oppassen tijdens vakantie. Vaak is dit een hele mooie oplossing, omdat je hond in een huiselijke en vertrouwde omgeving achter blijft. Kijk wel kritisch of het echt haalbaar is. Zijn er bijvoorbeeld al huisdieren in het huishouden aanwezig en zo ja, kan jouw hond daar goed mee omgaan.

Ook kleine kinderen is iets om rekening mee te houden. 

Welke manier van opvang regel jij voor je huisdieren?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *