Hoe stel je een gaming pc samen?

reiswebsite

Pc gaming staat boven aan de grafische voedselketen, maar waar komen die grafische spierballen nou precies vandaan? Van videokaart tot SSD, hier moet je op moet letten bij de aanschaf van jouw ronkende gaming computer in de (web)winkel

De videokaart

De videokaart is het kloppende hart van je gaming pc. Deze kaart verwerkt namelijk alle visuele elementen die in games voorbij komen. Dus, hoe sneller de videokaart, hoe mooier en vloeiender de games op jouw monitor verschijnen. Om een game optimaal te spelen heb je minimaal 30, maar het liefst 60 frames per seconde (fps) of meer nodig.

De processor

Waar de videokaart alle grafische taken op zich neemt zorgt de processor (CPU) voor het aansturen van de spelwereld. Denk hierbij aan je computergestuurde tegenstanders en waar kogels gaan inslaan. De CPU berekent dat je raak schiet, waarop de videokaart een explosie laat zien. Hoewel de processor belangrijk is, blijft de grafische kaart het onderdeel dat de meeste invloed heeft op jouw favoriete games. De ondergrens als het om gamen gaat, ligt bij een Intel Core i5 processor.

Het werkgeheugen

Voor een gaming computer is een minimum van 8 GB RAM voldoende. Het werkgeheugen (RAM) is in feite een kladblok voor je processor om belangrijke informatie snel in te zien. Als je games wilt streamen, dan is 16 of 32 GB geen overbodige luxe. Met het oog op de toekomst wil je daarom het liefste 16 GB aan werkgeheugen of meer tot je beschikking hebben.

De harde schijf

Iedereen heeft een hekel aan lange laadtijden. Met een SSD is dat gelukkig verleden tijd. Een SSD halveert namelijk je opstart- en laadtijden, zodat jij snel in het volgende level klaarstaat. Ga je nog een stapje verder, dan kom je uit bij meerdere SSD’s in een RAID opstelling. Bij RAID doet elke SSD de helft van het werk. Hierdoor verdubbelt de snelheid vanuit hetzelfde principe als wanneer jij bijvoorbeeld met 2 handen tegelijk zou schrijven.

Pc sets

Ook kun je een volledige gaming pc set bestellen. Je kunt hierbij de inhoud en behuizing customizen naar jouw behoeften! ​​Het samenstellen begint altijd bij de behuizing, we bieden hierin een grote variatie aan. Wil je graag één met verlichting of heb je liever een stijlvol of strak exemplaar. Vaak hebben de kasten met verlichting ook een raam in de zijkap, zoals de Sharkoon VG-5 behuizing waardoor de onderdelen en LED verlichting goed zichtbaar zijn. De behuizing is meestal heel persoonlijk, het is maar net welke je mooi vindt. Wanneer je “high end” hardware in je computer wilt, dan doe je er wel verstandig aan om een iets grotere behuizing te nemen zodat alle warmte in de kast goed kan worden weggevoerd. Verder doe je er verstandig aan als de inhoud aan bovenstaande ‘eisen’ voldoet voor optimaal gebruik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *