Genieten in je eigen tuin met wellness

Inmiddels zijn veel mensen het binnen zitten wel zat en kunnen we niet wachten om weer lekker naar buiten te gaan. We weten nog niet of we deze zomer weer op vakantie mogen dus des te meer reden om van je tuin een fijne plek te maken waar je kunt ontspannen en tot rust kunt komen. Een van de trends tegenwoordig is wellness in je eigen tuin. Denk bijvoorbeeld aan een hottub waarin je gezellig met je vrienden of familie kunt genieten wanneer het weer kan. In deze blog lees je hoe je van je tuin een eigen wellnessresort kunt maken zonder veel ruimte nodig te hebben.

Houtgestookte hottubs

Wellness in de tuin is een opkomende trend voor een ultiem ontspanningsmomentje. Een van de elementen daarvan is de hottub houtgestookt: een ronde tobbe wat wordt verwarmd met een houtvuur. De hottub komt oorspronkelijk uit Scandinavië waar ze het gebruikten om zichzelf warm te houden. In landen zoals Noorwegen, Zweden en Finland hebben veel mensen een hottub. Dit authentieke product is steeds populairder aan het worden bijvoorbeeld in Nederland. Tegenwoordig dient het voornamelijk om te kunnen ontspannen met partner, familie en vrienden. Je hebt ze in veel soorten en maten. Een houtgestookte hottub is snel warm, verbruikt weinig tot geen elektriciteit en is in een paar minuten schoongemaakt. Het voordeel is ook dat het niet veel ruimte in de tuin inneemt zoals een zwembad. Heb je wel meer ruimte? Voor zwembaden heb je tegenwoordig ook zwembadverwarming houtgestookt.

Rustgevende beplanting

Voor een rustgevende uitstraling is de beplanting ook van belang om de wellness sfeer te creëren. Kies daarom voor rustgevende beplanting zoals lavendel. Lavendel is rustgevend en kleurrijk en het geeft een heerlijke geur af. Siergras of bamboe zorgen ook voor een rustgevende werking en uitstraling. Naast planten kun je het wellness gevoel vergroten door zoveel mogelijk gebruik te maken van natuurlijke materialen zoals hout.

Andere manieren

Daarnaast kun je ook nog sfeer creëren met verlichting. Goede verlichting is praktisch maar brengt ook sfeer mee die je wilt bereiken in je eigen wellness tuin. Je kunt verlichting toevoegen op verschillende plekken zoals aan de schutting of langs looppaden. Hiermee creëer je enorm veel sfeer. Om de tuin helemaal af te maken kun je een loungehoek maken door tuinmeubelen toe te voegen zoals een loungebank.

Met deze elementen kun je je eigen tuin omtoveren tot een mini wellness waarmee je quality time creëert dicht bij huis, ideaal in deze tijd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *