Een rustige maar toch bijzondere vakantie? Maak een reis naar Zakynthos!

Vakantie

Zakynthos in Griekenland is een eiland dat tot de Ionische eilandengroep behoort. Hiermee ligt het aan de westkant van de Griekse archipel. Zakynthos is weliswaar populair bij toeristen, maar toch staat het alom bekend als een redelijk rustig eiland. Dit is namelijk geen plek die ruimte biedt aan massatoerisme. Lallende jongeren en drinkgelag kom je hier dus niet tegen. Voor een rustgevende vakantie zit je dus goed op Zakynthos. Opvallend is verder dat je hier bezienswaardigheden hebt die je op maar weinig andere plekken ziet. Hieronder worden er drie daarvan beschreven.

Navagio Bay

De bekendste trekpleister van Zakynthos is zonder enige twijfel het strand Navagio Bay Dit is niet alleen het mooiste strand van dit eiland; ook wereldwijd gooit Navagio Bay hoge ogen. Dit lichtgekleurde strand wordt omgeven door een imposante baai. Tel daarbij op dat het zeewater hier kristalhelder is, dan weet je genoeg: je zult hier tientallen foto’s schieten en zelfs dan is het nog moeilijk om de schoonheid goed vast te leggen. Je moet het simpelweg met eigen ogen zien. Bijzonder is natuurlijk ook het kleine scheepswrak dat op dit strand ligt. Dit ligt hier al ongeveer veertig jaar, maar hoe het er terecht is gekomen is vooralsnog onbekend. 

Vakantie

Schildpaddenexcursie

Op en rond Zakynthos leven talloze schildpadden. Het gaat hier met name om zogeheten loggerheads. Als je interesse hebt deze bijzondere dieren in het wild te zien, dan kun je zelfs een heuse schildpaddenexcursie boeken. Mogelijk ga je dan naar het nabijgelegen eilandje Marathonissi, want daar wemelt het van de loggerheads.

Blauwe grotten

Aan de oostzijde van het eiland vind je een grottenstelsel dat door de Grieken graag wordt beschreven als ‘de blauwe grotten’. Weliswaar komt dit blauwe door de weerkaatsing van de diepblauwe kleur van het zeewater, maar toch. Deze grotten zijn zeer de moeite waard om eens per boot te bezoeken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *