Dit zijn de grootste voordelen van de elektrische auto!

De elektrische auto’s kwamen zo’n 10 jaar geleden een beetje in trek en zijn anno 2021 niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Dit komt doordat de markt zich op meerdere fronten ontwikkeld. Het grootste deel van deze ontwikkelingen komt de elektrische auto’s ten goede. Zo worden elektrische auto’s beter, goedkoper en groeit daarnaast ook nog eens het maatschappelijke bewustzijn met betrekking tot het klimaatprobleem. Omdat de elektrische auto’s steeds meer in trek raken nemen we je in deze blog mee in de grootste voordelen van de elektrische auto!

Extreem goedkoop rijden

De elektrische auto geeft je de mogelijkheid om extreem goedkoop te rijden. Stroom is natuurlijk sowieso al een stuk goedkoper dan dat de verbranding brandstoffen zijn, maar ook op het gebied van stroom valt er nog veel te besparen. Zo betaal je voor een volle batterij langs de snelweg een stuk meer dan wanneer je jouw Kia EV6 thuis oplaadt. Wanneer je de Kia EV6 ook nog eens oplaadt met overstroom van bijvoorbeeld jouw zonnepanelen kun je echt voor een schijntje de weg op. Het hebben van een eigen laadpaal en/of een eigen stroombron is hierin natuurlijk wel een vereiste. Dit zal een enorme investering zijn, maar hoe meer van deze investeringen jij doet, hoe sneller deze zich ook zullen uitbetalen!

Minder onderhoud

Elektrische auto’s vereisen stukken minder onderhoud dan dat auto’s met traditionele verbrandingsmotoren. Dit komt met name door deze traditionele verbrandingsmotor. Er zitten namelijk veel meer bewegende onderdelen in deze motor dan in een batterij van bijvoorbeeld de Hyundai IONIQ 5. Meer bewegende onderdelen betekent ook direct meer onderdelen die kapot kunnen gaan. De elektrische auto zal in eerste instantie wel een stukje duurder in de aanschaf zijn, maar het gebrek aan onderhoud maakt al een groot deel van dit prijsverschil goed!

Fiscale voordelen

Het aantal fiscale voordelen dat komt kijken bij de aanschaf van een elektrische auto neemt helaas al jaren af. Toch zijn er nog steeds wel enkele fiscale voordelen waar je gebruik van kunt maken als je kiest voor de elektrische auto. Zo betaal je geen wegenbelasting, betaal je minder belasting op de aanschaf en is de bijtelling op een elektrische auto in de regel lager dan de bijtelling op een auto met een traditionele verbrandingsmotor. We kunnen je hierin wel aanraden om zo snel mogelijk over te gaan op een elektrische auto. Het aantal fiscale voordelen daalt namelijk al jaren dus hoe eerder je de aanschaf doet, hoe meer fiscale voordelen jij nog kunt genieten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *